Gå til innholdet

Oppskrifter og tips om Aya&Ida produktene

La deg inspirere av Aya&Ida – produkter som gjør hverdagen både enklere, vakrere og mer miljøvennlig.

Ta skrittet mot en mer bærekraftig livsstil sammen med oss i dag!

Her har jeg samlet litt oppskrifter som kan brukes i de forskjellige produktene fra Aya&Ida og et lite søvntips på slutten :)

Kos deg :)

 

Termokopp med sugerør

Vår nye termokopp med sugerør er genial for å ta med kalde drikker, for eksempel smoothies, på farten. Med håndtak og sugerør er den lett å drikke fra på farten eller på biltur. Den er enkel å lage og smaker super godt. 

Dette trenger du:

En banan
En halv mango
En halv avokado
6 kuler frossen spinat
Juice fra en halv sitron
Melk etter eget valg tilsettes til riktig konsistens
Ingefær kan tilsettes etter ønske

 

 

Food'ie 500ml Tropisk grønn

Kald chiagrøt med bringebær

Gjør morgenen enkel ved å tilberede denne deilige chiagrøten kvelden før. Ta den med på farten i vår FOOD'ie og tilsett skyr eller gresk yoghurt, honning og bær før du drar.

Chiagrøten tar 5 minutter å lage, og deretter kan den stå i kjøleskapet over natten. Oppskriften nedenfor er for 2 porsjoner.

Ingredienser
2 dl mandelmelk
2 ss chiafrø
1 klype vaniljepulver
1,5 dl skyr eller yoghurt
1 ss honning
100 g frosne bringebær

Bland mandelmelken med chiafrø og vaniljepulver, og rør deretter godt. Deretter kan du la den stå i kjøleskapet i 30-60 minutter eller over natten.

Rør chiablandingen godt og tilsett deretter skyr eller yoghurt og honning etter ønske. Hell de frosne bringebærene i en annen bolle, hell kokende vann over dem og la dem ligge i den i 1 minutt eller så. Tøm vannet og tilsett dem i chiagrøten.

Tilsett deretter friske bær, banan, hakkede mandler, honning eller noe annet på toppen.

Deretter kan du nyte den perfekte frokosten mens du er på farten.

 

Varm gulrot risotto

Risotto er en allsidig rett som kan varieres i det uendelige. I denne oppskriften bruker vi gulrot, men du kan enkelt bytte den ut med rødbeter eller jordskokk for en spennende smak. Den klassiske italienske risottoen er både smakfull og mettende, perfekt til et kveldsmåltid. Restene er også ideelle som lunsj dagen etter. Med AYA&IDA Food'ie holder risottoen seg varm og frisk i opptil 8 timer.

Denne retten fungerer godt som et hovedmåltid, men kan også serveres sammen med kjøtt, salat eller brød for en komplett middag.

 

300 g gulrøtter
150 g risottoris
1 liten løk
1 ss olivenolje
2 x 1 ss smør
1 dl hvitvin
5 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
30 g revet parmasan eller nordsjøost
1 ss ecidereddik salt
og pepper

Topping:
Parmasan eller Nordsjøost
Persille

Skrell gulrøttene, skjær dem i mindre biter og kok til de er møre. Bland dem deretter til puré. Varm opp en dyp panne og smelt smør og olje i den. Finhakk løken og stek dem i pannen i 2 minutter. Tilsett risottorisen i pannen og rør godt slik at all risen blir dekket av fett. La dem suge opp fettet i et minutt. Tilsett deretter hvitvin og la det koke av. Tilsett nå lager litt om gangen. La risen suge opp væsken før du tilsetter mer buljong. Fortsett til det ikke er mer fond igjen. Vend gulrotpuré, revet ost og smør i risottoen og smak til med eplecidereddik, salt og pepper. Anrett i boller med revet ost og persille.

 

 Søvn – nøkkelen til ditt velvære

God søvn er avgjørende for både fysisk helse og mentalt velvære. Søvn gir kroppen muligheten til å reparere seg selv, styrke immunforsvaret og redusere betennelse. Hvor mye søvn vi trenger kan variere fra person til person, men for de fleste voksne er 7–9 timer per natt optimalt.

For å oppnå best mulig søvnkvalitet, prøv å legge deg og stå opp til samme tid hver dag, og skap et søvnvennlig miljø – mørkt, stille og kjølig.

En annen god vane før leggetid er å nyte en kopp kamillete i din AYA&IDA CUP2GO. Kamille har en naturlig beroligende effekt, noe som gjør det til en perfekt godnattdrikk. Forskning viser også at kamillete kan bidra til å forebygge diabetes, lindre magesmerter, redusere kreftceller og fremme sunn hud, takket være dens betennelsesdempende og antioksidante egenskaper.

Så avslutt dagen med en kopp kamillete – det vil ikke bare forbedre søvnen din, men også helsen din.Og husk å ha en AYA&IDA drikkeflaske med friskt, kaldt vann ved sengen, så du er klar til å starte dagen etter en god natts søvn.

 

 

 

 

 

 

 

Adresse
Nedre Torvgate 9, 2815 GJØVIK
Telefon
+4795801248
E-postadresse
kundeservice@alexia.no
Foretaksregisteret
Casensia 931 713 310
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business